ΣΥΧΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

 

ΟΣΤΕΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

Οι περισσότεροι  άνθρωποι γνωρίζουν ελάχιστα ή απολύτως  τίποτα  σχετικά με την οστεοπαθητική. Καθώς η οστεοπαθητική κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στο εξωτερικό, στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα ευρέως διαδεδομένη.

Στο παρακάτω κείμενο θα απαντήσουμε σε πολλά ερωτήματα που προκύπτουν στους περισσότερους, ακούγοντας την λέξη Οστεοπαθητική.

Τι είναι η Οστεοπαθητική?

Σε ποια προβλήματα απαντάει η οστεοπαθητική?

Τι να περιμένω από την πρώτη επίσκεψη μου στον  οστεοπαθητικό?

Πως θα με εξετάσει? Πως γίνεται η θεραπεία?

Τι πρέπει να έχω μαζί μου?

Πρέπει να έχω συγκεκριμένα προβλήματα για να απευθυνθώ στον οστεοπαθητικό?

Μπορεί ακόμα και κάποιος που δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να πάει στον οστεοπαθητικό?

Θα πονέσω κατά τη διάρκεια της θεραπείας?

Πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτομαι τον οστεοπαθητικό?

 

Η οστεοπαθητική είναι ένα σύστημα εκτίμησης και θεραπείας  διαφόρων μυοσκελετικών και σπλαχνικών παθήσεων, καθώς και νεύρο-αγγειακών ή ενεργειακών δυσλειτουργιών. Η οστεοπαθητική επαναφέρει το σώμα σε κατάσταση ισορροπίας,  μέσω της αυτόματης ενεργοποίησης των διαφόρων αυτορυθμιστικών μηχανισμών του σώματος.  Έτσι θέτουμε το σώμα σε κατάσταση αναπροσαρμογής, ενεργοποιώντας διάφορους μηχανισμούς  αυτοθεραπείας.

Μέσω ειδικών χειρισμών, κινητοποιήσεων, διατάσεων και μάλαξης μυών, επιτυγχάνεται η καλύτερη αιμάτωση των μυών, η μείωση των φλεγμονών, η καλύτερη νευρική λειτουργία και κατά συνέπεια η μείωση του πόνου. Στη συνέχεια ακολουθεί ο εντοπισμός του μηχανικού ή λειτουργικού προβλήματος που οδήγησε στην εμφάνιση του πόνου και στη ακολούθως η εξάλειψη του.

Προβλήματα που σχετίζονται με δυσκαμψία, οσφυαλγία, αυχενικά σύνδρομα, μουδιάσματα άκρων, κεφαλαλγίες, ημικρανίες, σύνδρομο θωρακικής εξόδου, ισχιαλγία, αθλητικοί τραυματισμοί, είναι μόλις κάποια από τα αντικείμενα ενός οστεοπαθητικού.

Κατά την πρώτη επίσκεψη σας στον οστεοπαθητικό, θα ήταν χρήσιμο να έχετε μαζί σας τις τελευταίες εξετάσεις σας, αίματος,  είτε ακόμα και εξετάσεις ελέγχου για κατάθλιψη, καθώς και πρόσφατες ακτινογραφίες από τα σημεία που εντοπίζεται το πρόβλημα σας. Το αρχικό μέλημα του οστεοπαθητικού είναι να σας κάνει να αισθανθείτε οικεία και άνετα στο χώρο και στη συνέχεια να συζητήσετε μαζί του τα όποια προβλήματα σας οδήγησαν σε αυτόν. Αμέσως μετά, ξεκινάει η διαδικασία εκτίμησης του προβλήματος και η θεραπεία του, βασισμένη σε εξατομικευμένη επιλογή των τεχνικών που ταιριάζουν στην κάθε περίπτωση μεμονωμένα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μέσω των εδικών χειρισμών από τον οστεοπαθητικό, θα εντοπίσει τα σημεία πυροδότησης πόνου (trigger points), τα οποία ενοχοποιούνται για πληθώρα ενοχλήσεων κατά μήκος του σώματος. Αφού ξεμπλοκάρει ο οστεοπαθητικός το σημείο πυροδότησης πόνου, επιτυγχάνει τη βαθύτατη μυϊκή χαλάρωση και κατά συνέπεια η εξάλειψη του πόνου.

Στη συνέχεια, ο οστεοπαθητικός θα ασχοληθεί με τις αρθρώσεις, τη θέση όπου αυτές έχουν και θα φροντίσει για την αρμονική συνύπαρξη αυτών και της ορθής κινητικότητας τους,μέσω σειράς ανατάξεων κατά μήκος του σώματος. Η τεχνική αυτή δεν μεταφράζεται σε πόνο, παρά μόνο σε αίσθηση ανακούφισης, μέσω των ανατάξεων που θα σας κάνει (τα γνωστά σε όλους ‘κρακ΄), με σκοπό το ξεμπλοκάρισμα των αρθρώσεων κατά μήκος του σώματος. Η κάθε άρθρωση έχει διαφορετικές ανάγκες, έκτασης, στροφής ή πλάγιας κάμψης, προκειμένου να προλάβουμε την μετατόπιση ή την αρθρική υποκινητικότητα.

Κατά το τέλος της πρώτης σας συνεδρίας με τον οστεοπαθητικό, η αίσθηση ευεξίας θα είναι ήδη εμφανή και στις επόμενες μέρες θα γίνονται όλο και εντονότερα, τα ευεργετικά αποτελέσματα της οστεοπαθητικής στο σώμα σας, καθώς θα έχει ήδη μπει σε διαδικασία αυτοθεραπείας,- αναπροσαρμογής,- επαναλειτουργίας και αναπρογραμματισμού των νέων εντολών που έχει λάβει.

Η Οστεοπαθητική όμως έχει σε μεγάλο βαθμό προληπτικό χαρακτήρα. Τι σημαίνει αυτό?

Η επίσκεψη σας στον οστεοπαθητικό δεν κρίνει απαραίτητο να έχετε κάποιο εντοπισμένο πρόβλημα, αλλά μπορεί να έχει καθαρά προληπτικό χαρακτήρα!

Ο οστεοπαθητικός μπορεί να εντοπίσει την δυσλειτουργία ή το σύμπτωμα πριν καν αυτό εμφανιστεί και να προλαμβάνει έτσι τον πόνο που τυχόν θα ακολουθούσε. Κρατάει το ανθρώπινο σώμα σε φόρμα, καθώς όλα του τα οστά, οι μύες αλλά και τα εσωτερικά όργανα, θα αλληλεπιδρούν αρμονικά μέσα σε αυτό. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι έχουν εντάξει την οστεοπαθητική στη ζωή τους, καθαρά για το ‘Ευ Ζην’ και για πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων.

Anna Garabadjii
Anna Garabadjii
27/03/2024
Absolutely amazing experience. I felt better after one just ONE session! This has never happened to me before. I suffer a lot from lower back pain and breathing problems due to stress and anxiety. They have worked on me from all perspectives. I am absolutely go grateful for their help! VERY knowledgeable and qualified professionals. This is magic. Thank you so much! Also amazing people, very kind, understanding and all they care about is your health. Definitely recommend — life changing!
vaso p
vaso p
02/03/2024
Εξαιρετικός! !👌 Ο κύριος Νασιόπουλος  κατάφερε μέσα σε μία επίσκεψη να με θεραπεύσει. Πάνω από 6 μήνες έψαχνα να αντιμετωπίσω το πρόβλημά μου με διάφορες θεραπείες.  Χωρίς να δω αποτέλεσμα. Ένα αστέρι , έμπειρος, ευγενικός. Εξηγεί με απλά λόγια, είσαστε άξιος σας ευχαριστώ  πόλη με όλη μου την καρδιά !🙏
V. Behrendt
V. Behrendt
23/02/2024
Excellent treatment. I had pain in my lower back and in my leg and could hardly bend my leg anymore. Lefteris helped me tremendously. I am dearly impressed by his skill, and knowledge base. He used osteopathy, massage and acupuncture and showed me exercises for at home. He also treated my calcific shoulder successfully. And not only that, he helped to lift my mood by acupuncture as I was experiencing very difficult life events. He is supported by Jorgos, who is very skilful too. The atmosphere is very calm, with relaxing sounds in the background and soothing fragrances…
Giannis Raptis
Giannis Raptis
06/02/2024
Πήγα στον συγκεκριμένο άνθρωπο αντιμετωπιζοντας για μήνες τεράστιο πρόβλημα στον ώμο μου μετά από ατύχημα. Από το πρώτο κιόλας ραντεβού σταμάτησαν οι φρικτό πόνοι που ειχα προς γενικη μου έκπληξη και μάλιστα επικοινώνησα μαζί του για να τον ευχαριστήσω. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα γιατί θεωρώ ότι είναι ένας εξαίρετος επιστημονας
ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
18/01/2024
Ο κύριος Νασιόπουλος είναι εξαιρετικός θεραπευτής και άριστος επαγγελματίας. Και ο ίδιος αλλά και ο συνεργάτης του.Πήγα πρώτη φορά πριν τις γιορτές και μου έκανε μια θεραπεία για τα γόνατα. Από την ίδια στιγμή ήδη αισθάνθηκα καλύτερα. Μέχρι τώρα δεν έχω ενοχλήσεις στα γόνατα. Πήγα και πρόσφατα και μου έκανε μια θεραπεία για τον αυχένα. Παράληλα δούλεψε σπονδυλική στήλη πλάτη μέση και χέρι. Μιάμιση ώρα σχεδόν κράτησε η θεραπεία. Αισθάνθηκα άλλος άνθρωπος απ την ίδια στιγμή. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα για άμεσα αποτελέσματα. Και τον ευχαριστώ πολύ και εκείνον αλλά και τον συνεργάτη του.
joan s
joan s
01/12/2023
Εξαιρετικός!!!Τα λόγια για να περιγράψω την εμπειρία μου είναι πολύ λίγα!! Πήγα μετά από 1,5 εβδομάδα αφόρητου πόνου στον αυχένα μη μπορώντας να κάνω ούτε τα βασικά παίρνοντας χάπια και κάνοντας ενέσεις χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα… για καλή μου τύχη άκουσα για την συγκεκριμένη ειδικότητα (που δυστυχώς δεν γνωρίζουμε)και βρήκα το Λευτέρη που με ελευθέρωσε !!!Από την πρώτη κιόλας συνεδρία μπόρεσα να νιώσω ξανά ο εαυτός μου.(χωρίς ένα χάπι!!!) Ο βελονισμός πήγε την εμπειρία σε άλλο επίπεδο!!! Δεν πίστευα αυτό που μου είχε συμβεί!!!Ο χώρος πεντακάθαρος και προσεγμένος και τόσο ο ίδιος ο Λευτέρης όσο και ο Γιώργος επαγγελματίες φιλικοί και χαμογελαστοί με έκαναν να νιώσω πολύ άνετα!! Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!και θα πω παντού για αυτό τον άνθρωπο που με βοήθησε τόσο με τις γνώσεις όσο και με τη αγάπη που δείχνει για αυτό που κάνει !!! Μπράβο συνεχίστε έτσι!!!! Ευχαριστώ πολύ!!!! Update:Σε μια 3 επίσκεψη για αλλο θέμα (πόνος στην πλάτη) εξακολουθώ να είμαι το ίδιο ενθουσιασμένη !!! Γιώργο τα χέρια σου είναι θαυματουργά!!Οι βεντούζες εξαιρετικές!!!!!Μπράβο σας!!!
ELENI VAVVOU
ELENI VAVVOU
16/11/2023
Ο κύριος Λευτέρης είναι υπέροχος στην δουλειά του ευγενικός και πολύ εξυπηρετικός. Ενδιαφέρεται για τους ασθενείς του και βοηθάει πραγματικά στο πρόβλημα που έχουν. Τον συστήνω ανεπιφύλακτα 🤍
Eva Around-the-World
Eva Around-the-World
30/10/2023
Ich hatte heute die 1. Behandlung bei Herrn Nasiopoulos. Innerhalb einer Stunde war klar, wo mein Problem seine Urache hat. Es geht mir heute um einiges besser. Es wird nicht bei dieser einen Behandlung bleiben. Herrn Nasiopoulos zu besuchen, war definitiv die richtige Entscheidung. Vielen lieben Dank.