Κρανιοϊερή οστεοπαθητική

Θεραπεία από το ιερό ως την κορυφή του κεφαλιού σου!

Η ήπια αυτή θεραπεία στοχεύει στην αξιολόγηση και στη βελτίωση της λειτουργίας του κρανιοϊερού συστήματος, το οποίο ξεκινά από το κρανίο, διανύει κάθε σπόνδυλο και φτάνει στη βάση της σπονδυλικής στήλης στο ιερό οστό.

 

Η κρανιοϊερή θεραπεία βασίζεται στη θεωρία ότι τα οστά του κρανίου, αλλά και το εγκεφαλονωτιαίο υγρό, που βρίσκεται ανάμεσα στα στρώματα των μηνιγγιών μας και στο κρανίο μας είναι σε μία συνεχή ροή και κίνηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Χάρη σε αυτή την ελάχιστη κίνηση, που παίζει ρόλο ρυθμιστή, το κρανιοϊερό μας σύστημα  λειτουργεί. Γι’ αυτό και κάθε αποσταθεροποίηση του συστήματος αυτού μπορεί να προκαλέσει αναταραχή, δυσλειτουργίες  και πόνο.

 

Η σπουδή αυτή της ανατομίας του ανθρώπινου κρανίου και της βιο-μηχανικής του, οδήγησαν την οστεοπαθητική στην ανάπτυξη μιας ειδικής τεχνικής ψηλάφησης, που είναι προορισμένη να ανακουφίζει πλήθος διαταραχών σε βρέφη και ενήλικες.

 

Η ήπια αυτή ψηλάφηση επιτρέπει στον οστεοπαθητικό να εμβαθύνει στην εκτίμηση και να βοηθήσει αποτελεσματικά ασθενείς που υποφέρουν από ημικρανίες, βρυγμό, ιλίγγους, πόνους στο κρανίο, τον αυχένα, την πλάτη και τη μέση, αλλά και παθήσεις στα βρέφοι όπως πλαγιοκεφαλία, οξεία μέση ωτίτιδα κ.α.. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε προβλήματα που σχετίζονται με την ποιότητα του ύπνου βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής.