Ωτοβελονισμός

Ενεργοποίησε τη δύναμη της αυτοθεραπείας σου!

Πανάρχαια κινεζική θεραπευτική μέθοδος, ο βελονισμός αντανακλά τις αρχές της κινεζικής φιλοσοφίας για το σώμα ως αδιαίρετο όλον. Η μέθοδος βασίζεται στη θεωρία ότι δίπλα στην αρτηριακή, φλεβική, λεμφική κυκλοφορία και το νευρικό σύστημα του ανθρώπινου σώματος υπάρχει ένα κλειστό κύκλωμα ενεργειακών αγγείων τους μεσημβρινούς, μέσα στο οποίο κυκλοφορεί “ζωτική ενέργεια”. Η ομαλή και απρόσκοπτη ροή της ενέργειας εξασφαλίζει υγεία σε σώμα και πνεύμα, ενώ η διατάραξή της από εσωτερικά ή εξωτερικά αίτια οδηγεί στην εκδήλωση ασθενειών.

 

Κλάδος του βελονισμού, ο ωτοβελονισμός είναι μία ανώδυνη θεραπευτική πράξη, κατά την οποία ο θεραπευτής διεγείρει σημεία που βρίσκονται στο πτερύγιο του αυτιού μας, για να ανιχνεύσει ανισορροπίες και να επιλύσει προβλήματα.

 

Το πτερύγιο του αυτιού είναι ένα σημείο στο οποίο βρίσκεται χαρτογραφημένο ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα. Σε αυτό το πολύπλοκο ταμπλό, ο ωτοβελονισμός λειτουργεί ως το εργαλείο για την αντιμετώπιση παθήσεων και συμπτωμάτων δίχως τη χορήγηση φαρμάκων. Ενεργοποιώντας στον οργανισμό τους φυσικούς μηχανισμούς αυτοθεραπείας που αυτός διαθέτει, ο ωτοβελονισμός μπορεί να απαντήσει αποτελεσματικά σε σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα.

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), έχει δώσει έγκριση για την αντιμετώπιση σαράντα παθήσεων με ωτοβελονισμό. Αυτές είναι παθήσεις που σχετίζονται με πόνο, ημικρανίες, οστεοαρθρίτιδα γόνατος-ισχίου, ψυχοσωματικά σύνδρομα, φοβίες, αλλεργίες και διάφορες άλλες διαταραχές.